Експресиран резултат

Повишаване на честотата на общите подходи за опазване на биологичното разнообразие от двете страни на границата. Основната цел на проекта ще бъде постигната чрез разработването на общи методи в областта на биологичното разнообразие. Разработването на общата база данни ще бъде ценен инструмент в бъдещите процедури за вземане на решения с цел разработване на планове за управление на обектите, но също и в съседни. Използване на иновативни технологии, като например летяща системата за наблюдение и кучета обучени в откриването на отрови, ще бъдат създадени добри практики, които ще бъдат прехвърлени на българските власти. Използването на подобни ресурси и методи ще намери широко приложение, моделите които очакваме да създадем ще бъдат точни и реалистични.

Един от най-значимите резултати от проекта ще е повишеното ниво на опазване на биологичното разнообразие в района на Места, река Арда и Родопите. 
Обобщено в проектът са включени много инициативи, като летяща система за наблюдение, използването на кучета обучени в откриването на отрови, модернизация на инфраструктурата в станцията за хранене (заграждане, класифициране) и класифицирането на природните пътеки допринасящи за опазването на биологичното разнообразие.

FaLang translation system by Faboba
Choose Theme Options
Predefined Color Skins